На Чернігівщині направлено до суду справу стосовно організованої злочинної групи, учасники якої, представляючись працівниками міліції, здійснювали збройні напади на громадян.

Відео дня

Про це повідомили УНІАН у відділі громадських зв`язків Управління МВС в області.

Як встановили правоохоронці, шестеро молодиків, мешканці Ніжина, відповідно до попередньо розробленого плану та розподілу ролей, маючи у своєму розпорядженні вогнепальну зброю, представлялися працівниками міліції та здійснювали збройні напади та силовий захват громадян, завдаючи їм тілесні ушкодження та вимагаючи гроші.

За інформацією начальника УМВС України в Чернігівській області Олександра МИХАЙЛИКА, у ході супроводження кримінальної справи працівники УБОЗ УМВС задокументували 13 злочинів, 11 з яких в складі організованої злочинної групи. В числі інкримінованих та задокументованих злочинів – бандитизм, 5 вимагань, 2 розбійні напади, грабіж, незаконний обіг вогнепальної зброї і наркотичних засобів, незаконне заволодіння транспортним засобом, викрадення документів.

Потерпілим громадянам завдано збитків на суму близько 100 тис. грн. У членів банди вилучено зброю та автомобілі Мегсеdes-Benz-200С, Ореl Аscona, Skoda Оctavia, ВАЗ - 2108, ВАЗ - 21099.

Організатор банди та четверо спільників заарештовані та перебувають у СІЗО Чернігова, шостий відпущений на підписку про невиїзд.