На час розгляду апеляції iPhone 7 і iPhone 8 не будуть доступні в 15 магазинах Apple в Німеччині \ УНІАН

Компанія-виробник процесорів і компонентів для мобільних пристроїв Qualcomm внесла забезпечувальний платіж в розмірі 1,34 млрд євро для набрання чинності тимчасової судової заборони на продаж у Німеччині низки моделей iPhone.

Читайте такожУ Німеччині можуть заборонити продаж iPhone 7 і 8

«Qualcomm Incorporated оголосила про те, що внесла гарантійну заставу у розмірі 1,34 млрд євро. Депозит необхідний, щоб компанія забезпечила вступ в дію рішення суду від 20 грудня 2018 року, згідно з яким Apple порушила запатентовані енергозберігаючі технології Qualcomm»,- йдеться в повідомленні компанії, передає kommersant.

Відео дня

20 грудня 2018 року Земельний суд Мюнхена ухвалив, що Apple порушила патент Qualcomm установкою на iPhone технології економії енергії при включеному модемі. Згідно з вердиктом суду, Apple буде заборонено продавати в Німеччині деякі моделі своїх смартфонів.

«Звичайно, ми розчаровані таким рішенням,- заявили тоді в компанії.- Всі моделі iPhone будуть доступні покупцям через постачальників, посередників у 4,3 тис. точок по всій Німеччині. На час розгляду апеляції iPhone 7 і iPhone 8 не будуть доступні в 15 магазинах Apple в Німеччині. iPhone XS, iPhone XS Max і iPhone XR залишаться у продажу у всіх наших магазинах».

Відзначається, що вирок може бути оскаржений у Вищому земельному суді. Забезпечувальні платежі передбачені для виконання судових рішень у разі, якщо, незважаючи на проміжну перемогу, учасник процесу все ж програє справу в суді вищої інстанції і потім повинен відшкодувати збитки.