Павло Дуров вже зареєстрував нову компанію, пов'язану з Telegram / Ілюстрація - trend.az

Творець месенджера Telegram Павло Дуров ще в травні минулого року зареєстрував компанію Telegram Systems LLP.

Про це повідомляє Telegram-канал Mash. Нагадується, що колишня компанія Дурова - Telegram Messenger LLP, нещодавно була ліквідована.

Читайте такожВ месенджері WeChat з'єднання явився розділ "Історії"

Відео дня

«Павло Дуров зареєстрував нову компанію, Telegram Systems LLP, ще в травні 2018. Колишню компанію, Telegram Messenger LLP, він вирішив ліквідувати перед Новим роком. Саме її діяльність заборонена Роскомнаглядом», - йдеться в повідомленні.

Скріншот - Telegram

Раніше мережу розбурхала новина про те, що Павло Дуров нібито закриває Telegram. Втім, доля самого месенджера поки залишається невизначеною. Закривається компанія Дурова - Telegram Messenger LLP.

Згідно з даними офіційного ресурсу юридичних осіб Великобританії, документи про ліквідацію підприємства були підписані ще 18 грудня.

Експерти схиляються до думки, що Telegram Messenger LLP закривається виключно в рамках реструктуризації бізнесу Павла Дурова. Отже, її ліквідація ніяк не вплине ані на сам бізнес, ані на користувачів месенджера.

Нагадаємо, Telegram Messenger LLP була заснована в лютому 2014 року двома іншими компаніями, Telegraph Inc. та Dogged Labs Ltd. Обидві материнські компанії володіють рівними частками бізнесу, і обидві продовжують функціонувати. Самому Павлу Дурову належить частка в розмірі понад 75% бізнесу, що, фактично, робить його єдиним і повноправним господарем. І жодних причин позбавлятися месенджера у нього немає.

Зазначимо, на даний момент в Telegram зареєстровано понад 200 млн користувачів з усього світу. Месенджер залишається одним з найбільш надійних і безпечних.