фото twitter.com/BoeingSpace

Boeing зробила ще один крок на шляху до запуску пілотованого космічного корабля CST-100 Starliner, провівши успішні випробування його системи парашутів.

Про це компанія повідомила на своєму сайті, передає Naked Science.

Тести пройшли на базі Уайт-Сендс в штаті Нью-Мексико. Як заявили представники Boeing, це випробування стало найважчим.

Відео дня

В ході нього дослідний зразок Starliner, створюваного в рамках Програми розвитку комерційних пілотованих кораблів NASA, підняли на повітряній кулі на відстань 12,2 кілометра над землею і скинули вниз. При цьому передбачалося, що два парашута були відключені.

За чотири хвилини, які потрібні на спуск, інші, вже справні парашути системи успішно розкрилися.

Читайте такожNASA представило космонавтів, які полетять на МКС на пілотованих кораблях

Капсула успішно приземлилася на полігоні Сухопутних військ США, як і було заплановано.

У майбутньому саме цей майданчик буде головним для посадки космічних кораблів Boeing.

Таким чином, Starliner стане першим апаратом, який буде приземлятися на землю, а не на воду. У цьому йому допоможуть шість парашутів від компанії Airborne Systems, які будуть амортизувати Starliner при посадці.

Згідно з планами, перший старт частково багаторазового пілотованого космічного корабля від Boeing до МКС відбудеться вже в цьому серпні. У космосі він пробуде не більше тижня. Потім, якщо все пройде успішно, до кінця року Starliner виконає свій перший політ з екіпажем.

Як повідомляв УНІАН, у лютому NASA попередило компанії Boeing і SpaceX про недоробки в пілотованих кораблях, які вони розробляють. Ці недоліки можуть вплинути на безпеку польотів. Мова йде про кораблях CST-100 StarLiner (корабель Boeing) і Crew Dragon (корабель SpaceX).