МКС - це складний і багатоплановий механізм, одна з найбільш великих і складних машин, коли-небудь створених людством / фото: Rainee Colacurcio

NASA опублікувало видовищне фото Міжнародної космічної станції, спійманої під час проходу перед Сонцем.

Читайте такожКомпанія Маска вперше представила технологію імплантації в мозок ниток для "читання думок" (відео)

У NASA пояснили, що сонячні плями, окремо, мають темну центральну зону тіні, більш світлу навколишню півтінь. На відміну від цього, МКС - це складний і багатоплановий механізм, одна з найбільш великих і складних машин, коли-небудь створених людством. Крім того, на Сонці з'являються сонячні плями, в той час як МКС обертається навколо Землі.

Відео дня

Транзитне Сонце не є чимось незвичайним для МКС, яка обертається навколо Землі кожні 90 хвилин, але підібрати час та обладнання, підходящі для отримання чудового зображення, вдається рідко.

Дивно, але крім цього фальшивого плями, в цьому недавньому композиті з двома зображеннями Сонця не вистачало реальних сонячних плям. Сонячні плями були рідкісні на Сонце з моменту зародження нинішнього Сонячного мінімуму, періоду низької сонячної активності. З причин, ще не до кінця зрозумілим, число сонячних плям, що виникають як під час попереднього, так і в даний час сонячного мінімуму, було незвично низькими.