Вчені майже завершили реактор для марсіанської колонії / NASA

Тестовий політ за межі Землі стане наступним кроком для ядерного реактора, який вже пройшов низку критичних випробувань у 2017-2018 роках. У розкладі NASA поки немає офіційно зафіксованих польотів для нього. Але голова проекту доктор Патрік МакКлур стверджує, що пристрій буде готовий до запуску у найближчі три роки.

«Гадаю, ми зможемо підготуватися до польоту за три роки. Це цілком прийнятні часові рамки», - цитує слова вченого Daily Star.

Читайте такожВчені вигадали, як зробити Марс придатним для вирощування рослин

Відео дня

Ядерна енергія живить космічні апарати NASA вже багато десятиліть, оскільки позаземні місії споживають великі обсяги енергії. Реактор Kilopower розроблений подібним чином, що й АЕС на Землі. Він використовує тепло від процесу розщеплення атомів для генерації електроструму.

Однак, у реактора є певні недоліки. Головний з них – це його вага. На даний момент реактор разом із захисним корпусом важить дві тони. Очікується, що він пройде через подальші суворі перевірки, перш ніж NASA відправить астронавтів на Місяць у 2024 році. Це буде перший пілотований політ на супутник Землі з 1972 року.