У США випробували прототип марсіанської ракети / Скріншот, Youtube, SpaceX

Американська компанія SpaceX провела успішний тестовий запуск Starhopper – прототип ракети нового покоління, яку можна буде використовувати в місячних і марсіанських місіях.

Читайте такожІлон Маск висловився за ядерний удар по Марсу

Трансляція пуску велася на Youtube-каналі SpaceX – прототип піднявся в повітря на 150 метрів, а потім здійснив м'яку посадку. Політ тривав менше хвилини.

Як повідомляє Cnet, прототип являє собою тестову версію носія з одним двигуном. Надалі його будуть використовувати для випробування двигунів Raptor.

SpaceX розробляє новий носій в рамках проекту Big Falcon Rocket (BFR). Передбачається, що він буде складатися з двох ступенів – стартової Super Heavy і корабля Starship. Комплекс має буде здатний виводити на орбіту понад 100 тонн вантажу.

Засновник SpaceX Ілон Маск очікує, що ракету можна буде використовувати для польотів на Місяць та Марс.

Нагадаємо, випробування прототипу проходили в штаті Техас. Враховуючи, що пара минулих випробувань завершилися невдало, а 25 липня випробування взагалі закінчилося пожежею конструкції та полігону біля ракети, жителів селища Бока-Чіка в штаті Техас, поруч з яким розташований полігон SpaceX, попередили про небезпеку вибуху.