Ці керовані літальні апарати все частіше використовують не тільки для розваг, а й для професійних відео- та фото-зйомок з висоти, коли необхідно захопити великі панорамні кадри. Пропонуємо вам добірку найменших у світі міні-дронів.

RoboBee

Читайте такожСтворений в США полімер дозволить дронам-розвідникам і парашутам безслідно самознищуватися (відео)

Дрон RoboBee важить 259 мг, включаючи сонячні батареї та електроніку. А це приблизно з чвертю ваги скріпки. У рух міні-дрон призводять сонячні батареї, які з'єднуються з електронними панелями.

Piccolissimo

Piccolissimo - найменший дрон з батареєю на борту. Діаметр дрона близько 2,5 сантиметрів, а вага всього 2,5 г. Корпус роздрукований за допомогою 3D-принтера, а мотор взятий від іграшкових квадрокоптерів.

Aerius

Ширина дрона Aerius становить трохи більше трьох сантиметрів. Всередині міні-дрона все те ж саме, що у великих квадрокоптерах. Також Aerius може виконувати в повітрі дивовижні сальто.

Як повідомляв УНІАН, європейське агентство авіаційної безпеки затвердило загальні правила використання безпілотних літальних апаратів у Євросоюзі. Правила необхідні для захисту громадян ЄС та одночасно забезпечують вільний обіг безпілотників та рівні умови їхнього використання, зазначають у відомстві.