Новий вид павуків назвали на честь столиці Імперії ацтеків / UNAM

Дослідники в Мексиці виявили новий вид павуків з отрутою, під дією якої людська плоть починає гнити. Команда з Національного автономного університету виявила вид під назвою Loxosceles Tenochtitlan у Мексиканській долині. Ця місцевість – високогірне плато в центрі країни, на якому розташована столиця.

Вид павуків був названий на честь Теночтітлана, стародавньої столиці Імперії ацтеків, - пише Newsweek. Істота належить до роду Loxosceles, до якого також належать павуки-відлюдники, відомі отруйним укусом. Отрута істот несмертельна, однак все одно може спричинити серйозні наслідки. Шкіра може почати відмирати, після чого залишиться глибокий шрам.

Читайте такожВчені з'ясували, як з'явилася інфекція, що пожирає людей живцем

Відео дня

Згідно з даними мексиканського університету, в країні присутнє найбільше у світі різноманіття павуків родини Loxosceles. Тут живуть 40 зі 140 відомих видів. За словами дослідників, нові виявлені види стали першими, які насправді походять з регіону Мексиканської долини.

Команда на чолі з Алехандро Валдез-Мондрагоном з Інституту біології стверджує, що вид Loxosceles Tenochtitlan фіксували й раніше. Але вчені помилково вважали, що його представники належать до іншого вже відомого виду Loxosceles misteca. Обидва види поширені в штатах Морелос і Герреро.

Читайте такожСвітлодіодні павуки і Земля в мініатюрі: у Китаї влаштували дивовижне шоу дронів (відео)

«Оскільки вид Loxosceles Tenochtitlan морфологічно подібний до Loxosceles misteca , раніше вважалося, що він був занесений в район Мексиканської долини з рослинами. Але дослідження молекулярної біології показали, що це два абсолютно різні види», - сказав Валдез-Мондрагон.

Вчені кажуть, що відкриті отруйні павуки загалом стараються уникати контактів з людьми. Але вони можуть вкусити, щоб захистити себе, якщо відчують загрозу. В міських умовах павуки схильні жити на складах чи в смітниках, які приваблюють інших комах, таких як таргани й мухи. Павуки полюють на них. Також отруйні павуки можуть ховатися в одязі, меблях чи в порожнинах у стінах.