Довжина більшого з двох якорів становить майже 4 метри, а ширина – близько 1,6 метра / vokrugsveta.ua

В Мексиканській затоці, неподалік від портового міста Веракрус, знайшли два якоря з кораблів іспанського конкістадора Ернана Кортеса.

Про це пише журнал «Навколо світу».

Читайте такожВчені нікого відкриття, яке докорінно змінює уявлення про полювання первісних людей на мамонтаСаме тут у 1519 році, рівно 500 років тому, висадилася ескадра Ернана Кортеса. Веракрус, спочатку відомий як Вілья-Ріка, став жвавим портом вже у 1521 році.

Відео дня

Морські археологи з Національного інституту антропології та історії (INAH) розповіли, що довжина більшого з двох якорів становить майже 4 метри, а ширина – близько 1,6 метра. Дослідники вважають, що обидва знайдених якорів належали флоту іспанця Ернана Кортеса, який завоював землю ацтеків у XVI столітті.

Експедиція виявила артефакти з допомогою магнітометрів, які досліджували дно океану на глибині від 10 до 15 метрів.

Це відкриття, разом з якорем XV століття, який був знайдений у минулому році, переконало археологів, що вони на вірному шляху до пошуку нових свідоцтв європейського завоювання Мексики.

Дослідники визначили ще 15 локацій, в яких імовірно можуть знаходитися інші якорі, а також інші частини затонулих іспанських галеонів.

Раніше УНІАН повідомляв, як у Греції знайшли царські поховання Бронзового століття.