Ілюстрація / REUTERS

Google оголосив про посилення захисту користувачів від завантаження небезпечного контенту.

Браузер Chrome почне блокувати завантаження деяких файлів вже цього літа, повідомляє Ліга.нет з посиланням на Chromium Blog.

Починаючи з версії Chrome 82, яка вийде в квітні, користувачі бачитимуть попередження про те, що вони намагаються завантажити файл небезпечним способом. Під цим Google передбачає ситуацію, коли користувач хоче завантажити контент з сайту, який працює по захищеному протоколу HTTPS, але саме завантаження відбувається по незахищеному HTTP. У цій ситуації зловмисники можуть підмінити безпечний файл на небезпечний.

Відео дня

Читайте такожMicrosoft випустила оновлений браузер Edge

Версія Chrome 83 почне блокувати завантаження з таких змішаних сайтів виконуваних файлів програм, наприклад, exe (Windows) та apk (Android). Наступний випуск браузера з серпня буде також блокувати архіви (zip, iso й інші). Chrome 85, який вийде у вересні, додасть до списку документів (pdf, docx та інші). І з версії Chrome 86 (жовтень 2020) буде блокуватися також завантаження мультимедіа (mp3, png і інших).

Цей графік стосується настільних платформ Windows, macOS, Chrome OS, Linux. На мобільних платформах Android і iOS графік впровадження блокування завантаження буде спізнюватися на один реліз. Показувати користувачам попередження про небезпечні завантаження почне версія Chrome 83.

Раніше повідомлялося, що Google поступово протягом двох років припинить підтримку сторонніх cookie в браузері Google Chrome, які відстежують користувачів.