REUTERS

Про це заявив у суботу засновник найбільшої соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг, виступаючи в штаб-квартирі ООН на одному із заходів "на полях" саміту зі сталого розвитку, передає ТАСС.

Цукерберг зазначив, що на сьогоднішній день 4 млрд осіб не мають доступу до можливостей, які пропонує глобальна мережа.

"Підключивши до інтернету більше людей в країнах, ми можемо створити 140 млн нових робочих місць, вивести 160 млн людей із злиднів та надати понад 600 млн дітей можливість здобувати освіту без серйозних витрат", - сказав він.

Відео дня

Читайте такожЦукерберг в прямому ефірі показав офіс Facebook і своє робоче місце (відео)

За його словами, "інтернет - це більше, ніж просто мережа комп'ютерів".

"В наш час він є важливою рушійною силою соціально-економічного прогресу", - вважає засновник Facebook. Він також закликав ставитися до всесвітньої павутини як до "важливого засобу заохочення прав та можливостей людини", який допомагає досягти "глобальної справедливості".

Цукерберг зазначив, що розширення доступу в інтернет і використання можливостей, які він пропонує повинно бути в основі стратегії по виконанню 17 Цілей сталого розвитку, які були затверджені на саміті ООН в п'ятницю. Вони, зокрема, передбачають викорінення злиднів і голоду до 2030 року, а також сприяння економічному зростанню.

Читайте такожКитайські інтернет-компанії наймають красивих дівчат для підняття настрою програмістам

Як підкреслив голова найбільшої соціальної мережі, стимулювання інновацій в області технологій не повинно розглядатися як лише одна складова порядку денного в галузі розвитку. Інформаційно-комунікаційні технології, зазначив він, важливі для забезпечення загальної охорони здоров'я, освіти, миру, безпеки та інших пріоритетів.

Читайте такожЗасновник Facebook закликає читати реальні книги

"Мільярди людей використовують інтернет для того, щоб висловлювати свою думку і домагатися змін, - сказав мільярдер . - Якщо ми дійсно хочемо об'єднати нації світу, давайте почнемо з того, що з'єднаємо їх мережею".