Робочі місця нардепів хочуть переобладнати / фото УНІАН

Управління справами Верховної Ради провело тендер та задіяло ТОВ «Амріта Комплексні рішення» у розробці проектної документації для технічного переоснащення зали засідань Верховної Ради України в будинку по вул. Михайла Грушевського, 5. Загальна сума угоди становить 6,91 мільйонів гривень. Як повідомляється на сайті ProZorro, компанія повинна розробити проектно-кошторисну документацію об'єкта будівництва до 20 грудня цього року.

Читайте такожВ таксі Дубая встановлюють "розумні" лічильники

Технічне переоснащення зали засідань ВР передбачає створення інтегрованої автоматизованої системи "Електронна зала пленарних засідань".

Відео дня

Як зазначає "Громадське", після переобладнання головною зміною стане ідентифікація народних депутатів за відбитком пальців, ID-картками, логіном і паролем, системою електронного цифрового підпису.

Стаціонарне робоче місце народного депутата, діючий прототип якого має бути розроблено, матиме кольоровий сенсорний екран з можливістю голосування і додатковий модуль з кнопками для голосування як резерв; персональний комп'ютер; сканер зчитування біометричних даних; кард-рідер; мікрофон; гучномовець; пристрій для користування синхронним перекладом.

Компанія «Амріта Комплексні рішення» займається проектуванням, будівництвом і введенням в експлуатацію IT-інфраструктури та інформаційних систем.