Кристувачам пропонують взяти тіло іншої людини напрокат / фото twitter.com/willknight

Японський розробник Юн Рекімото на цьому тижні представив нову програму ChameleonMask, яка допоможе людям залишатися соціальними, не покидаючи меж свого комфортного будинку.

Як повідомляє видання Vice з посиланням на сайт розробника, програму ChameleonMask охарактеризували як "Людський Uber", але насправді вона ближче до мобільного додатку FaceTime.

Читайте такожВ Японії відкривається кафе, де каву готують роботи (відео)

Технологія Рекімото "використовує справжню людину як сурогат для іншого віддаленого користувача". Це означає, що людина, яка йде на певний захід замість іншої одягає на себе спеціальний шолом, на якому ретранслюється обличчя й голос користувача програми.

Таким чином людина може найняти когось для того, щоб той сходив замість неї на вечірку чи, наприклад, бейсбольну гру свого сина, зазначає видання. Хтось просто буде мовчки сидіти, а користувач зможе спілкуватись зі співрозмовниками, знаходячись у себе вдома в ліжку.

Презентація відбулась на цьому тижні / фото twitter.com/EmTechAsia

При цьому розробник ChameleonMask рекомендує брати «сурогат» (людину «на прокат» – ред.), який має подібний тип тіла.

Сервіс поки має суттєвий недолік, оскільки не врахована можливість людини, яка надягне шолом, бачити. Однак ця проблема може бути усунена у наступному оновленні.