Ілюстрація / REUTERS

Користувачі флагманської моделі iPhone X почали скаржитися на те, що телефон не дає їм відповісти на вхідний дзвінок.

Проблема полягає у тому, що екран iPhone X іноді "прокидається" лише через 6-10 секунд після початку дзвінка - таким чином, користувач не може отримати доступ до віртуальних кнопок «Приймання та відхилення дзвінка», повідомляє PhoneArena. У це час людина, що дзвонить може подумати, що абонент її ігнорує і відхилити дзвінок.

Читайте такожApple повернулася на перше місце в світі з продажу смартфонів

Відео дня

Вже близько 800 користувачів iPhone X повідомили про цю проблему (або її варіанти) на офіційному форумі підтримки Apple. Помилка вхідного виклику була вперше виявлена ​​в грудні, а оновлення програмного забезпечення проблему не вирішує.

За даними The Financial Times, Apple розслідує цю несподівану помилку, але наразі у компанії не можуть сказати, чим вона викликана і коли буде вирішена.

Нагадаємо, нещодавно Apple потрапила у скандал, пов'язаний з навмисним уповільненням процесорів у старих моделях iPhone. Користувачі подали кілька позовів до суду на компанію. В свою чергу Міністерство юстиції США та Комісія з цінних паперів та бірж почали розслідування цієї проблеми. Слідчі почали побоювалися, що компанія ввела в оману не тільки користувачів, а й інвесторів щодо продуктивності старих телефонів.