Екологія Чорного моря не постраждає від реконструкції морського порту Сочі та будівництва нових терміналів, заявила заступник директора сочинської філії "Росморпорту" Юлія Волкова.

"...спеціалзовані організації провели оцінку ступеня забруднення морських вод і донних відкладень на ділянках будівництва і встановили, що намічені будівельні роботи не призведуть до додаткового забруднення", - цитує РІА "Новости".

За її словами, передбачено ряд додаткових заходів: використання грунтів, що не розмиваються, екологічно орієнтованих технологій днопоглиблювальних робіт, обмеження гідротехнічних робіт у період масового нересту та в міграційні періоди.

Відео дня

"Для додаткового забезпечення екологічної безпеки здійснюватиметься контроль у режимі реального часу", - додала Ю.Волкова.

Федеральне державне унітарне підприємство "Росморпорт" за завданням Росморрічфлоту як замовника здійснює будівництво нової гавані для круїзних суден, зокрема нових гідротехнічних споруд та пасажирського терміналу в рамках проекту реконструкції морського порту Сочі. Нова гавань забезпечить можливість одночасного прийому одного круїзного лайнера завдовжки до 315 метрів і місткістю три тисячі пасажирів, а також поромів завдовжки до 220 метрів. Введення об`єкту в експлуатацію намічене на лютий 2013 року.