Звернення Anonymous записала людина в масці Гая Фокса / скріншот з відео

Хакерське угруповання Anonymous "оголосило війну" засновнику компаній Tesla і SpaceX Ілону Маску, звинувативши його в нехтуванні інтересів приватних інвесторів, які проявили свій інтерес до криптовалюти.

Про це повідомляє New York Post.

У відеоролику, опублікованому в Twitter, людина в масці Гая Фокса (історичний персонаж, інтернет-мем и символ протестного руху) стверджує, що раніше Ілон Маск користувався хорошою репутацією через свої вкладення в електромобілі і освоєння космосу. Однак тепер навіть його шанувальники починають розуміти, що Маск - всього лише самозакоханий багатій, який готовий на все заради того, щоб на нього звернули увагу. "Ви можете вважати себе найрозумнішою людиною, але тепер ви зустріли гідного суперника. Ми Anonymous. Ми легіон. Ми йдемо", - йдеться в повідомленні.

Хакери звинуватили Ілона Маска в надмірному впливі на криптовалюту за допомогою своїх постів в Twitter і в зневазі до звичайних людей.

"Мільйони приватних інвесторів покладали великі надії на доходи від криптовалюти, щоб поліпшити своє життя. Звичайно, вони самі пішли на ризик, коли вкладали свої гроші. Всі знають, що потрібно бути готовим до нестійкості курсу крипто. Але твої твіти на цьому тижні демонструють повне нехтування інтересами звичайної робочої людини", - зазначили в Anonymous.

Також хакери поставили під сумнів щирість Маска в його бажанні сприяти поліпшенню світової екології, адже майнінг криптовалюти тільки погіршує ситуацію з викидами вуглецю. Таким чином, на думку колективу, бізнесмен намагається "грати по обидва боки".

Через 20 хвилин після публікації відео Ілон Маск написав у Twitter: Не вбивайте те, що ненавидите, а рятуйте те, що любите».

скріншот

Нагадаємо, 4 червня стало відомо, що курс біткоїна опустився на 6% стосовно долара і склав $36 697. Це сталося після того, як засновник і глава Tesla Ілон Маск написав твіт, в якому знову натякнув на зниження свого інтересу до цієї криптовалюти.

Вас також можуть зацікавити новини: