При купівлі ноутбука потрібно враховувати один з важливих факторів - якість екрана.

Серед рис якісного екрана для повсякденного використання варто виділити: колірне охоплення, яскравість і контрастність, мінімум рівня випромінювання шкідливого синього світла.

Колірне охоплення

Дисплей має відтворювати якомога ширший спектр відтінків, тоді зображення буде більш реалістичним та барвистим. За таким екраном комфортно і працювати, й переглядати фільми. Так, якісний дисплей повинен відтворювати щонайменше 100% колірного простору sRGB.

Відео дня

Яскравість і контрастність

При різних перепадах світла, як-от робота в приміщенні й на вулиці, враховуйте два фактори: дисплей має мати максимальну яскравість від 300 кд/м2; а контрастність має бути високою, щоб бачити якісну картинку у темних сценах фільму. Про "кінематографічний" рівень дисплеїв свідчить сертифікація VESA DisplayHDR True Black.

Технології підвищення комфорту

Синя складова світла при тривалій роботі за екраном може спричиняти дискомфорт й навіть негативно впливати на якість сну, тож потрібно обирати пристрій з мінімальним рівнем випромінювання шкідливого світла. Дисплеї із сучасними технологіями підвищення комфорту сертифіковані незалежними лабораторіями, серед яких TÜV Rheinland.

Всі зазначені вище переваги є в OLED-дисплеях, якими оснащені нові ноутбуки ASUS, зокрема Zenbook 13 OLED. OLED-технологія передбачає виготовлення панелей на основі органічних світлодіодів, тому вони не потребують фонового підсвічування.

Тож розповімо детальніше про Zenbook 13 OLED. У нього - 13-дюймовий OLED-дисплей з максимальною яскравістю 400 кд/м2, він має широке колірне охоплення у 100% DCI-P3 (це більше за sRGB) та неймовірний рівень контрастності у 1 000 000:1 для реалістичної картинки.

Висока точність відтворення кольору підтверджена сертифікатами PANTONE Validated і Calman Certified. Своєю чергою, сертифікація VESA DisplayHDR 600 True Black свідчить про відмінну якість відображення HDR-контенту.

Крім того, цей OLED-дисплей гарантує високу точність відтворення відтінків кольору за різних рівнів яскравості. А ще у ньому рівень синього світла на 70% нижчий, ніж у звичайних РК-дисплеях ноутбуків.

Ще одна перевага ZenBook 13 OLED - він легкий та компактний, тож з ним легко вирішувати будь-які справи на ходу. Він виконаний у міцному металевому корпусі, має повноцінний комплект портів. Вражає і час автономної роботи новинки - 13 годин. Ноутбук доступний у двох варіантах кольору - Pine Grey ("Сіра сосна") та Lilac Mist ("Бузковий туман").

Докладніше про ноутбуки ASUS OLED можна дізнатися за лінком.