В NASA показали химерне фото з пустелі Сахара / фото NASA

Космічне агентство NASA показало фото з пустелі Сахара, зроблене астронавт з борту Міжнародної космічної станції (МКС) на початку року. На фото можна побачити примарне обличчя, нібито розташоване у скелі. Спершу агентство запропонувало всім охочим спробувати вгадати, що зображено на фото, а потім – розкрило карти.

В NASA розповіли, що об'єкт розташований на дні Тру-о-Натрон (Дун-Орей), вулканічної кальдери шириною близько тисячі метрів. Цей кратер утворився після потужного виверження вулкану сотні тисяч років тому. 

"Згори вулканічна яма глибиною 1000 метрів і содове озеро Тру-о-Натрон на півночі Чаду виглядає як примарне обличчя, яке дивиться на вас. … Край "обличчя" частково утворений тінями, які відкидає край кальдери (тип вулканічного кратера – УНІАН). ...  "Очі" та "ніс" – це шлакові конуси – круті конічні пагорби навколо жерл вулканів. … Біла область навколо "рота" – це мінеральна кірка з солі, відомої як натрон, що утворюється, коли гаряча джерельна вода накопичується на поверхні та випаровується, а багата мінералами пара піднімається з поверхні геотермально активної області", – розповідають в NASA.

Відео дня

Загадкові фото NASA

З нагоди Хелловіну Національне космічне агентство США (NASA) опублікувало низку загадкових світлин. Приміром, знімок "космічної руки", утвореної із заряджених частинок, а також світлину з дивними хмарами, що схожі на огидне обличчя

Вас також можуть зацікавити новини: