Китайська місія на Марс Тяньвень-1 / фото China National Space Administration

Через майже сім місяців після запуску з поверхні Землі китайський зонд "Тяньвень-1" успішно вийшов на навколомарсову орбіту. 

Китай поповнив невелике число країн, які здійснили успішні місії до Марса. Про це повідомило Китайське космічне агентство CNSA, пише DW.

"Тяньвень-1": суть місії

Приблизно до травня станція буде проводити детальну зйомку поверхні Червоної планети для вибору найбільш підходящого місця посадки. Потім посадкова платформа з легким 240-кілограмовим марсоходом відокремиться від орбітального апарату і попрямує до поверхні Марса. Попереднім місцем контакту з грунтом обраний район південної частини рівнини Утопія в східній частині північної півкулі Марса.

Відео дня

Орбітальний зонд протягом марсіанського року (687 земних днів) забезпечуватиме зв'язок марсохода із Землею. Окрім цього, його оснащено радаром для глибинного підповерхневого вивчення Марса (100 м із висоти 400 км), HD-камерою, аналізаторами (для вловлювання нейтральних частинок та іонів), магнітометром і спектрометром для визначення складу мінералів.

Також вас можуть зацікавити новини: