Ілюстрація REUTERS

У понеділок, 4 жовтня, у роботі соціальної мережі Facebook стався масштабний збій.

Про це свідчать дані портал Downdetector, який відстежує роботу популярних інтернет-ресурсів.

При спробі зайти на сайт видає повідомлення: "Неможливо отримати доступ до сайту".

У цей час не працюють всі додатки та сервіси, що належать Facebook. Зокрема, не завантажуються сторінки Instagram та месенджер WhatsApp.

У роботі Facebook масштабний збій / скрін thousandeyes
У роботі Facebook масштабний збій

Читайте такожУкраїнці масово не могли зайти в Instagram та Facebook: що сталосяУ Instagram не публікуються дописи. "Сталася помилка, спробуйте ще раз пізніше", – з'являється повідомлення при спробі зробити це.

Серед тих, хто поскаржився на збій, були користувачі України, Росії, США, Великобританії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Італії, Франції та інші.

Збій у Facebook та Instagram: що кажуть у соцмережах

Представники соцмережі Facebook у мікроблозі Twitter зазначили, що працюють над усуненням проблем у роботі своїх продуктів.

скріншот

"Нам відомо, що деякі люди мають проблеми з доступом до наших додатків і продуктів. Ми працюємо над тим, аби повернути усе в нормальний стан якомога швидше", – зазначається у заяві.

Також компанія приносить вибачення за завдані незручності.

Прокоментували збій і в Instagram, там попросили "потерпіти".

скріншот

Збій в соцмережах: в роботі ще яких сервісах спостерігаються перебої

Крім того, проблеми з доступом та оновленнями у всьому світі зараз спостерігаються у TikTok, Twitter, Telegram, Google та Amazon.

За деякими даними, стали недоступні або ж відбуваються невеликі збої в роботі Netflix, Steam, PlayStation Network, Minecraft, Alexa, Among Us та Google Play.

Вас також можуть зацікавити новини