У Бахчисараї затримали кримську татарку / фото УНІАН

В окупованому Криму в Бахчисараї силовики затримали кримську татарку, яка вийшла на одиночний пікет біля Ханського палацу з плакатом «Руки геть від Ханського палацу».

Читайте такожДля порятунку Ханського палацу в окупованому Криму необхідно звертатися до міжнародних організацій - Умеров

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив адвокат Еміль Курбедінов.

Відео дня

«Надійшла інформація про затримання в Бахчисараї кримської татарки Ельмаз Акімової, яка вийшла з одиночним пікетом біля Ханського палацу з плакатом «Руки геть від Ханського палацу», - зазначив він.

«Два провокатори розірвали плакат, і зараз її співробітники поліції намагаються відвезти до відділку. Цивільні захисники виїжджають на місце», - додав Курбедінов.

Як повідомляв УНІАН, російська фірма під час "реставрації" Ханського палацу демонтувала і знищила конструктивні елементи історичної споруди.

За інформацією колишнього голови Республіканського комітету АРК у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян Едема Дудакова, який побував на місці проведення робіт, "реставратори" знищили всі балки, які є об'єктом культурної спадщини, частина з яких була вивезена, частина - розпиляна.

За словами Дудакова, за даними інституту "УкрНДІпроектреставрація", потрібно було замінити лише чотири балки, а "реставратори" замінили 100%. Проект реставрації підготувала фірма "Кирамет" із Сімферополя, генпідрядник - московська Atta-group. Обидві фірми не мають досвіду в сфері реставрації.