СБУ затримали вандалів, які нищили пам'ятники на замовлення російських спецслужб / фото ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки України викрили злочинне угрупування, учасники якого причетні до низки актів вандалізму по відношенню до польських та єврейських пам'ятників на території України.

Як повідомили у прес-центрі СБУ, зловмисники діяли на замовлення російських спецслужб.

Читайте також"Пам'ятник окупантам": у Львові пошкодили Монумент Слави (фото, відео)"Оперативники спецслужби задокументували, що в ніч з 25 на 26 грудня 2017 року в селі Мельники Шацького району на Волині зловмисники обмалювали та розбили хрести братської могили польських прикордонників, які загинули у вересні 1939 року в боях з червоною армією. В ніч з 29 на 30 грудня 2017 року вандали нанесли антисемітський напис на будівлі іудейської громади «Єврейський дім» у Сумах", - йдеться у повідомлені.

Відео дня

Під час обшуків у помешканнях зловмисників співробітники СБУ знайшли гранати, тротилові шашки, холодну зброю, георгіївські стрічки та триколори.

За даним фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 110, ч. 1 ст. 111 та ч. 1 ст. 255 Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Під час обшуків у зловмисників знайшли зброю, вибухівку та російську символіку / фото ssu.gov.ua

Як повідомляв УНІАН, у лютому райцентрі Яворів на Львівщині невідомі зловмисники розбили табличку, встановлену на наріжному камені на місці майбутнього пам’ятника польському королю Яну ІІІ Собеському.