УНИАН

Незаконно затриманого в Росії українського журналіста Романа Сущенка перевели з одиночної камери до камери на двох.

Читайте такожСтала відома дата розгляду по суті справи українського журналіста Сущенка в РФ

Про це його захисник Марк Фейгін повідомив на своїй сторінці у Facebook. «Сущенка знову перевели з одиночки, куди він був поміщений одразу після позбавлення мене адвокатського статусу, до камери на двох. Тепер у нього співкамерник. А до цього заявляли, що переведення в одиночку викликане інтересами безпеки. Як тільки суд мене повернув за ст.49 КПК, необхідність виходить відпала? Ще буде чимало чудес ...», - написав адвокат.

Відео дня

При цьому він оприлюднив скан-копію рішення Московського міського суду від 28 квітня, згідно з яким Фейгіну як «іншій особі» дозволено відвідувати Сущенка в СІЗО.

Як повідомляв УНІАН, ФСБ Росії 30 вересня 2016 року затримала в Москві кореспондента "Укрінформу" Сущенка, назвавши його співробітником української розвідки і звинувативши в шпигунстві.

27 березня цього року Мосміськсуд розпочав розглядати справу Сущенка по суті. Того самого дня йому продовжили термін утримання під вартою в СІЗО "Лефортово" на час розгляду справи в суді ще на шість місяців. 25 квітня Сущенко перевели в одиночну камеру.

24 квітня Адвокатська палата Москви позбавила Фейгіна статусу адвоката. Він є захисником Сущенка.