У ДПСУ нагадали, що георгіївська стрічка в Україні - під забороною / фото facebook.com/oleh.slobodyan

Увечері 3 травня співробітники ДПСУ в аеропорту "Бориспіль" відмовили двом громадянам Росії - чоловіку та жінці - у перетині кордону України.

Причиною стала їхня відмова зняти з речей заборонену в Україні символіку - "георгіївські" стрічки, повідомив речник Держприкордонслужби Олег Слободян.

Читайте такожВ Одесі активісти зняли з болгарина футболку з написом "Росія", а у білорусів вилучили "георгіївську" стрічку (фото)

Відео дня

"Обоє прибули з приватною метою, мали достатньо коштів для перебування в Україні та зворотні квитки. Але на багажі туристів були прикріплені "георгіївські" стрічки, які заборонені в Україні", - йдеться у повідомленні.

Слободян розповів, що на прохання прикордонників зняти цю символіку громадяни РФ відреагували негативно. У зв'язку з цим прикордонники відмовили їм у перетині кордону, і зворотнім рейсом вони повернулися до Мінська. 

Як повідомляв УНІАН, у січні співробітники Державної прикордонної служби не пустили до України громадянина Молдови, у якого в автомобілі знайшли "георгіївську" стрічку