Засідання щодо Шувалова в Окружному адмінсуді Києва призначено на 18 травня / фото УНІАН

Російський політтехнолог Ігор Шувалов позивається до Державної міграційної служби з вимогою скасувати рішення про заборону в’їзду йому в Україну терміном на 5 років.

Читайте такожЗ України видворили російську журналістку: в'їзд заборонено на три роки

Про це повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва.

Відео дня

"Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом Ігоря Шувалова до Державної міграційної служби. Позивач просить суд визнавати протиправним і скасувати рішення директора Департаменту у справах іноземців та осіб без громадянства ДМСУ про заборону в’їзду в України терміном на 5 років", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що судове засідання призначено на 18 травня.

Як повідомляв УНІАН, 22 травня 2017 року політтехнолога та керівника інформаційної служби телеканалу "Інтер", громадянина Російської Федерації Шувалова видворили з України із забороною в’їзду терміном на 5 років.

Підставою для цього стала його антиукраїнська діяльність, що використовувалась спецслужбами Росії в заходах впливу з висвітлення спеціально підготовлених та резонансних відомостей через засоби масової інформації, зокрема, з висвітлення у ЗМІ репортажів зі звинувачення керівництва України у військовому захопленні влади у 2014 році та спланованої акції «Небесна сотня».