Також учасники ходи заявили, що Україна живе в американській окупації \ скріншот

У Харкові агресивно налаштовані учасники проросійської акції "Безсмертний полк" назвали своє місто російським і заявили, що такої держави як Україна не існує.

Читайте такожДень перемоги в Харкові: до Меморіалу Слави прийшло близько 15 тисяч людей (фоторепортаж)

Свої сепаратистські ідеї вони озвучили у відповідь на зауваження харків'ян з проукраїнською позицією. Запис словесної перепалки опублікований на Youtube-каналі "Харків LIVE".

"Це російська земля, а Україна - штучно вигадана країна. "Не треба нам тут фашизм влаштовувати!" - каже пенсіонерка, яка представилася як Віра Миколаївна.

Крім того, учасники пропагандистської ходи почали звинувачувати своїх опонентів у тому, що вони приїхали з "бандерівщини" і намагаються засудити їх за російськомовність. Агресивні учасники мітингу запевняли, що є корінними харків'янами, а не "привезеними з Бєлгорода".

"Ми російською размавляєм. А якою ж мовою нам говорити? Природно! Якщо це рідна мова наша, якщо нею мама зі мною говорила", - вигукували в натовпі.

Потім вступила в діалог ще одна пенсіонерка, яка вирішила, що Україна живе в американської окупації. Своє невдоволення з цього приводу вона висловила в досить заповзято і дивною мови. "Янкі, геть з України! Ми не колонія американська! Все, пішли геть, разом з вашими бандерівцями і зрадниками! Щоб вони всі на осиці повісилися!" - кричала жінка.

Користувачів мережі розлютила така поведінка учасників пропагандистської акції. У своїх коментарях вони не стримували емоцій в реакції на скандальне відео.