За хабар посадовець намагався отримати дозвільні документи на привласнення земельної ділянки \ фото УНІАН

У Житомирі затримано посадовця Фонду соціального страхування, який за $4 тис. хабара намагався отримати дозвільні документи на привласнення земельної ділянки.

Читайте такожУ Житомирі посадовців Держекоінспекції викрили на систематичних хабарах

Як повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції, правоохоронці встановили, що працівник Фонду соціального страхування України, виступаючи представником одного з місцевих підприємств та будучи зацікавленою стороною, пропонував $4 тис. неправомірної вигоди начальнику відділу однієї з державних організацій у місті Житомир.

Відео дня

За вказану суму хабара посадовець намагався отримати дозвільні документи на привласнення земельної ділянки площею 0,05 га. З розрахунку $800 за 0,01 га землі.

15 червня під час передачі першої частини неправомірної вигоди у сумі $1 тис. оперативники Управління захисту економіки в Житомирській області Нацполіції, слідчі слідчого управління обласної поліції під процесуальним керівництвом військової прокуратури Центрального регіону України правопорушника затримали.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу ("пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі").

Як повідомив у Facebook речник Генпрокуратури Андрій Лисенко, правоохоронцями встановлено, що затриманий зловмисник протягом травня-червня 2018 пропонував начальнику квартирно-експлуатаційного відділу неправомірну вигоду за вирішення питання про погодження меж земельної ділянки зі складу земель оборони на користь одного з підприємств.