Денісова Вона зазначила, що сьогодні Москалькова зустрілася з членами екіпажу корабля «Норд» \ УНІАН

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова просить свою російську колегу Тетяну Москалькову сприяти її візиту до засудженого в Росії українського журналіста Романа Сущенка.

Читайте такожМоскалькову не пустили в Лук'янівське СІЗО на зустріч з дезертиром Одинцовим

«З метою синхронного і взаємного моніторингу прав утримуваних осіб я звернулася до уповноваженого Росії з нагальним проханням… сприяти моєму відвідуванню громадянина України Романа Сущенка, що зробить можливим її візит до Максима Одинцова (засудженого українським судом в «справі кримських дезертирів – ред.)», – написала Денісова на Facebook.

Відео дня

Вона зазначила, що сьогодні Москалькова зустрілася з членами екіпажу корабля «Норд», яких українські прикордонники затримали в березні. У зв’язку з цим Денісова просить «надати безперешкодну можливість» членам екіпажу затриманого біля берегів Криму українського судна «ЯМК-0041» прибути в генконсульство України в місті Ростові-на-Дону для її зустрічі з ними. 25 червня моряки оголосили голодування.

Крім того, Денісова просить Москалькову звернутися до президента Росії Володимира Путіна з проханням про помилування незаконно засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова.

Як повідомляв УНІАН, колишні військовослужбовці Збройних сил України Олександр Баранов і Максим Одинцов були затримані 21 листопада 2016 року українськими правоохоронцями на адмінкордоні з анексованим Кримом. Вони після анексії півострова перейшли служити в російську армію.