Пікет у сільській раді тривав 12 годин / фото facebook.com/roman.marenin

У Чернівецькій області правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом блокування сесійної зали Ломачинецької сільської ради Сокирянського району групою місцевих жителів.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Головного управління Нацполіції в області, сьогодні співробітники відомства відкрили провадження за ст. 293 Кримінального кодексу України (Групове порушення громадського порядку).

Інцидент розпочався ввечері 5 липня під час засідання Ломачинецької сільської ради, яка розглядала питання щодо приєднання села до складу Новодністровської об’єднаної територіальної громади. Група місцевих жителів у складі приблизно 65 осіб, заблокувавши вихід із сесійної зали, під тиском вимагала в депутатів розглянути питання про формування Василівської ОТГ. Проте обранці відмовились ухвалювати це рішення, назвавши його незаконним.

Відео дня

Читайте такожНа Житомирщині через борги по зарплаті працівники райавтодору перекривали рух на трасі «Київ – Чоп» (відео)

«Майже всі депутати проти такого рішення, а також більшість мешканців уже раніше голосували за об’єднання з Новодністровськом. Люди не хочуть чути жодні аргументи і трактують закон по-своєму», - повідомив УНІАН представник Центру розвитку місцевого самоврядування Тарас Прокоп.

Пікет у сільській раді тривав 12 годин. Протягом цього часу з приміщення установи не випускали депутатів сільради, першого заступника голови Чернівецької ОДА Василя Гостюка, представників Центру розвитку місцевого самоврядування та журналістів телеканалу «ТВА». На місце інциденту прибули співробітники поліції, в супроводі яких заблокованих людей із сільської ради випустили сьогодні о четвертій годині ночі.