Миколу Новікова взяли під варту до 1 жовтня / facebook.com/MasiNayyem

Херсонський міський суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою підозрюваному в замаху на вбивство керуючої справами Херсонської міської ради Катерини Гандзюк.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко.

Читайте також"Швидше за все, виконував чиєсь замовлення": Геращенко заявив, що підозрюваний у замаху на Гандзюк вже був судимий

Відео дня

«Сьогодні, 6 серпня, Херсонський міський суд обрав запобіжний захід підозрюваному в замаху на вбивство керуючої справами Херсонської міської ради Катерини Гандзюк - тримання під вартою. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відкритому за п.4. ч.2 ст.115, здійснює прокуратура Херсонської області», - написав він.

Яке пише УП, суд зазначив, що свідчення його сестри Ірини про те, що вони разом відпочивали на морі в день нападу, не може слугувати доказом невинуватості через їхні родинні зв’язки. Слова Ірини Кодакової слід перевірити в рамках досудового розслідування.

Тому клопотання прокуратури про взяття Новікова під варту на 60 діб суддя – з огляду на ризики – задовольнив. Заставу суддя не встановив.

Це рішення захист може оскаржити в апеляційному суді.

Як повідомляв УНІАН, напад на радника мера Херсона Гандзюк біля під'їзду її будинку скоїв невідомий чоловік 31 липня. Він плеснув їй в обличчя сірчаною кислотою. Жінку з хімічним опіком більше 30% тіла було госпіталізовано у відділення реанімації Херсонської обласної клінічної лікарні. Її стан лікарі оцінили як важкий.

1 серпня постраждалу доставили в Київський опіковий центр. Поліція кваліфікувала напад на Гандзюк як замах на вбивство. Згодом стало відомо про затримання підозрюваного.