Посадовці, які влаштували "вилов" призовників біля Лісової в Києві, будуть покарані / фото - Facebook - Дмитро Кучер

Начальник Головного управління персоналу, заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України Артур Артеменко засудив "полювання" на призовників і запевнив, що такі випадки є поодинокими, а посадові особи, які до цього причетні, покарані або будуть покарані. 

Читайте також"Вилов" призовників в Києві: у поліції пояснили ситуацію

Як передає кореспондент УНІАН, про це Артеменко сказав на брифінгу в Києві. 

Відео дня

"Ситуація абсолютно планова, та ми не відчуваємо браку ресурсів. Діяти таким чином (шукати потенційних призовників у громадських місцях – УНІАН) неможливо. Ті поодинокі випадки, які мали місце на станції метро "Лісова", а також позавчора була ситуація в місті Рівне, ці випадки поодинокі, і ми будемо вам (ЗМІ) вдячні, якщо ви будете нас своєчасно інформувати щодо цих абсолютно непотрібних дій окремих військових комісарів", - зауважив Артеменко 

За його словами, такий випадок стався у Рівному 8 грудня, а наступного дня відбулась розмова з командувачем Сухопутних військ ЗСУ. "Сьогодні у місто Рівне відбула комісія, і я однозначно впевнений у тому, що посадові особи, які цю ситуацію спровокували, будуть покарані", - наголосив Артеменко.

"У Києві так само це питання було вивчене, і посадові особи, які мали стосунок до цього випадку, теж покарані", - запевнив він і додав, що в таких випадках потрібно викликати поліцію.

Раніше повідомлялось, що співробітники військкомату Деснянського району Києва разом з поліцейськими шукали потенційних призовників біля станції метро «Лісова». Люди в формі разом з поліцією підходили до чоловіків та запитували документи, а в разі їх відсутності, як стверджували очевидці в соцмережах, могли провести затримання.