Митрополит УПЦ КП Епіфаній обраний предстоятелем єдиної помісної православної церкви в Україні / фото УНІАН

Українці активно репостять у соціальних мережах повідомлення про створення Помісної православної церкви та обрання її престоятелем митрополита Епіфанія.

Ця подія стала головною для українського сегменту Facebook і Twitter.

Читайте такожГлава нової Православної церкви в Україні митрополит Епіфаній: хто він (фото)

Відео дня

Прем’єр Володимир Гройсман побачив в успіхові Об’єднавчого собору знак сили українців, котрі здатні на спільні рішення заради майбутнього. Відомий блогер Олег Пономар порівняв значення собору з отриманням безвізового режиму, тільки останній, задля розуміння ваги, запропонував помножити на мільярд. І додав: "Це на віки". А журналіст Андрій Цаплієнко поділився кумедним запитанням таксиста про те, чи можна тепер вважати священнодійства в храмах РПЦ недійсними.

Пропонуємо добірку відгуків українців на сьогоднішні події в Києві.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 15 грудня, Об’єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної православної церкви в Україні, який отримає томос про автокефалію від вселенського патріарха Варфоломія.

За інформацією речника УПЦ Київського патріархату архієпископа Євстратія Зорі, глава нової української церкви отримає томос 6 січня.