Помер скандальний екс-ректор Податкової академії Петро Мельник / фото УНІАН

Колишній ректор Податкової академії  та екс-депутат Верховної Ради Петро Мельник помер у Києві в неділю, 16 грудня, у віці 61 року. 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив адвокат Ігор Черезов.

"Серце не витримало ... Він так мріяв про закінчення багаторічних судових позовів", -написав адвокат.

Відео дня

Крім того, в коментарі УНІАН він зазначив, що про смерть Мельника дізнався від його рідних. За словами адвоката, Мельник помер у лікарні "Феофанія".

Читайте такожВ Києві помер відомий театральний актор

Як повідомляв УНІАН, у 2013 році Мельника було затримано під час одержання від двох громадян хабарів за вступ їхніх родичів до Національного університету Державної податкової служби.

У серпні того ж року він втік з-під домашнього арешту і повернувся в Україну в квітні 2014 року.

24 червня 2014 року Головне слідче управління МВС завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами одержання Мельником хабарів і направило обвинувальний акт до Ірпінського міського суду Київської області. 8 липня 2014 року  Ірпінський міський суд ухвалив виправдувальний вирок Мельнику. Генеральна прокуратура України оскаржила цей вирок.

На початку листопада Апеляційний суд Київської області скасував рішення суду, яким було виправдано Мельника. Справу було направлено на новий судовий розгляд.

25 листопада 2015 року Генпрокуратура завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо Мельника.

Однак у грудні минулого року вже Бородянський районний суд Київської області виправдав Мельника. У ГПУ заявили, що оскаржуватимуть і це рішення.