Ілюстрація / REUTERS

Українського військовополоненого моряка з катера "Бердянськ" Андрія Артеменка в СІЗО "Матроська тиша" відвідала адвокат Марія Куракіна.

Повідомлення від Куракіної опублікував у Facebook адвокат військовополоненого моряка Василя Сороки Сергій Бадамшін.

"Почувається краще, ліва рука ще непокоїть, осколкове поранення дається взнаки - осколок потрапив у зап'ясті і функції руки відновлюються поступово, але позитивна динаміка наявно. Зір нормалізувався, бачить краще (під час захоплення українських суден Артеменко отримав осколкові поранення очей - УНІАН). Питає про стан решти моряків, цікавиться розпорядком і режимом в «Лефортово», куди його разом з іншими пораненими Василем Сорокою та Андрієм Ейдером мають перевести, але коли це має статися, поки не говорять" , - йдеться в повідомленні.

Відео дня

За словами Куракіної, Артеменко отримав передачі як від рідних і близьких, так і від волонтерів. Крім того, моряку надійшли листи зі словами підтримки з Латвії, Грузії, Об'єднаних Арабських Еміратів та України.

Адвокат додала, що моряк у зв'язку з його перебуванням в полоні звернувся до командування з проханням про академічну відпустку в "Одеській морській академії", де він навчається заочно.

Читайте такожСуд в анексованому Криму відмовився надати полоненому моряку перекладача - адвокат

"З триваючих дивацтв у справі: до нього знову приходили якісь невідомі люди, намагалися вивести на розмову про справу і ставили багато питань про те, як він оцінює те, що відбувається. Роз'яснила йому, як потрібно себе поводити в такій ситуації. Найголовніше - проявляти твердість і стійкість, наша команда єдина, всі один одного підтримують. Ми будемо робити все, що від нас залежить у справі, для якнайшвидшого повернення військовополонених моряків додому", - зазначила Куракіна.

Як повідомляв УНІАН, вранці 25 листопада Росія заблокувала проходження в Керченську протоку українському буксиру "Яни Капу" і катерам "Бердянськ" і "Нікополь", які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися в Одесу, так і не отримавши інформації про можливості проходження через протоку.

Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них отримали поранення. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років). Усі полонені були заарештовані так званим "судом" в Криму, після чого їх перевезли в московські СІЗО "Лефортово" і "Матроська тиша".