У кримських горах підняли український прапор / скріншот

На горі в районі Ласпінського перевалу в Криму волонтери групи InformNapalm розгорнули прапор України на підтримку захоплених біля берегів Криму українських військових моряків.

Читайте такожМати полоненого українського моряка підняла прапор ВМС у центрі Кропивницького (відео)

Про це повідомляють "Крим. Реалії" з посиланням на агентство QHA media. Відео також розміщено на офіційній сторінці Військово-морських сил Збройних сил України у Фейсбук.

«Один з волонтерів групи InformNapalm піднявся на гору на Ласпінському перевалі в Кримських горах, розгорнув прапор України і прочитав патріотичний вірш сучасного севастопольського автора, написаний за мотивами «Заповіту» Тараса Шевченка», – йдеться в повідомленні QHA.

Довідка УНІАН. Вранці 25 листопада Росія заблокувала проходження в Керченську протоку українському буксиру «Яни Капу» і катерам «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з Одеси в Маріуполь. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українським кораблям, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформацію про можливості проходження через протоку. Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них отримали поранення. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на термін до шести років). Всі полонені були заарештовані так званим «судом» в Криму, після чого їх перевезли в московських СІЗО «Лефортово» і «Матроська тиша».