Ілюстрація / REUTERS

В ході допиту член екіпажу рейдового буксира "Яни-Капу" Євген Семидоцький заявив слідчим ФСБ під протокол, що є військовополоненим.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов.

Адвокат команди захисту військовополонених українських моряків Микола Фомін відвідав члена екіпажу рейдового буксира "Яни-Капу" Євгена Семидоцького. До початку слідчих дій їм вдалося поспілкуватися наодинці.

Відео дня

За словами адвоката, Євген в хорошому настрої. Фізично почуває себе добре, ніяких скарг не висловлював.

Читайте такожСуд в анексованому Криму відмовився надати полоненому моряку перекладача - адвокат

"В ході допиту на слідчих діях Євген Семидоцький заявив під протокол, що є військовополоненим", - йдеться в повідомленні.

За даними Полозова, Семидоцький став ще одним моряком, який заявив про себе як про військовополоненого слідчому СУ ФСБ.

Як повідомляв УНІАН, вранці 25 листопада Росія заблокувала проходження в Керченську протоку українському буксиру "Яни Капу" і катерам "Бердянськ" і "Нікополь", які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформації про можливість проходження через протоку.

Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них дістали поранення. Українців звинуватили в незаконному перетинанні кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років). Всі полонені були заарештовані так званим "судом" у Криму, після чого їх відправили до московських СІЗО "Лефортово" і "Матроська тиша".