Українські моряки в "Матроській тиші" так і не отримали листів від рідних / Ілюстрація REUTERS

Пораненим українським морякам, що утримуються в медичному блоці московського СІЗО «Матроська тиша» так і не вручили листи від батьків, повідомила журналіст Вікторія Івлєва.

Відповідну відповідь від адміністрації СІЗО Івлєва опублікувала в Facebook.

Читайте такожЄСПЛ зобов'язаннями язав Росію забезпечити належну медичну допомогу захопленим українським морякам

Відео дня

«Листи морякам, на жаль... Ось такі три однакових відповіді ми отримали сьогодні про листи від батьків, надіслані позавчора по системі електронних листів ФСВП-лист до Матроської Тиші. Навіть коментувати не можу», - зазначила вона.

В наданому журналісткою скріншоті відповіді поштової системи ФСВП вказується, що вручення одного з листів одержувачу затримується «у зв'язку зі слідчими діями, або з причин, пов'язаних з внутрішнім режимом установи».

Довідка УНІАН. Вранці 25 листопада Росія заблокувала проходження до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь", які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь.

При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформації щодо можливості проходження через протоку.

Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них отримали поранення. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на термін до шести років). Всі полонені були заарештовані так званим "судом" в Криму, після цього їх перевезли в московські слідчі ізолятори "Лефортово" та "Матроська тиша".