Поліцейські  встановили та оголосили підозру уродженцю Узбекистану, який побив голову ОУН-УПА \ фото УНІАН

В Івано-Франківську побили голову Всеукраїнського братства ОУН-УПА.

Читайте такожСправу Стерненка об'єднали з нападами на двох інших активістів – Луценко

Як повідомили УНІАН в Головному управлінні Національної поліції в Івано-Франківській області 27 грудня в Івано-Франківську близько 19:30 на вулиці Богдана Лепкого 21-річний хлопець влаштував конфлікт із двома пішоходами, серед яких був голова Всеукраїнського братства ОУН-УПА Богдан Борович.

Відео дня

«Поліцейські оперативно встановили та оголосили підозру уродженцю Узбекистану, який побив голову ОУН-УПА. Хлопець зненацька накинувся на незнайомого чоловіка і почав бити кулаками. Коли намагався втекти, його затримали очевидці», - йдеться у повідомленні поліції.

Зазначається, що хлопець влаштував конфлікт із двома пішоходами, будучи напідпитку. Спочатку підбіг до невідомих йому осіб і почав ображати. Після цього жінку штовхнув у сторону, а чоловіку умисно наніс удар кулаком в обличчя. Після цього потерпілий впав на землю, а зловмисник продовжив наносити удари кулаком в голову. Коли нападник намагався покинути місце події, то небайдужий громадянин і поліцейський, який у цивільному проходив поруч, наздогнали і зупинили його.

«Подія сталася біля офісу Всеукраїнського Братства ОУН-УПА. Потерпілий – 71-річний голова Братства і голова обласного проводу Конгресу українських націоналістів», - зауважують в поліції.

Потерпілого доставлено до лікарні з діагнозом: забій головного мозку, крововилив і перелом кісток лицевого черепа.

Поліцейські оголосили підозру зловмиснику за ч. 1 ст. 122 Кримінального кодексу ("умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, що спричинило тривалий розлад здоров'я або значну стійку втрату працездатності менш як на одну третину"; карається виправними роботами на термін до двох років або обмеженням волі на термін до трьох років, або позбавленням волі на термін до трьох років). Затриманим виявився 21-річний прикарпатець, який є уродженцем Узбекистану. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. Тривають слідчі дії.

Довідка УНІАН. Богдан Борович у 1994-1998 роках був міським головою Івано-Франківська.