На даний час триває перша черга будівництва / пресс-служба ТОДА

На будівництво водної арени «Тернопіль» у 2018 році використали 17,6 млн грн.

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністарції, зокрема з Держаного фонду регіонального розвитку на реалізацію проекту виділили 10,5 млн грн, ще 7,1 млн грн становило співфінансування з бюджету Тернопільської міськради.

За ці кошти укріпили берегову лінію, поглибили русло дна, будуються трибуни, а також прокладається дорога вздовж каналу і трибун.

«Ми поставили собі за мету реалізувати цей проект. Розділили його на дві черги. Проект реалізовується, будівництво не зупиняється навіть у зимовий період, що дозволено будівельними нормами. «Водна арена Тернопіль» буде унікальним спортивним об’єктом в Україні. І я впевнений, що тут будуть виховуватися майбутні чемпіони світу, чемпіони всеукраїнських змагань, спортсмени, котрі популяризуватимуть Україну і Тернопілля», – зазначив сьогодні під час перебування на об’єкті голова ТОДА голова Степан Барна.

Будівництво «Водної арени Тернопіль» є одним з наймасштабніших проектів, який реалізовувався в області за останні три роки. Його загальна вартість становить понад 68,6 млн. грн. На даний час триває перша черга будівництва. Робота над комплексом для водних видів спорту розпочалася в грудні 2017-го.

У 1991 році «Водна арена» була готова фактично на 80%. Утім, в подальші роки вся інфраструктура була зруйнована й розібрана.