У ході взяли участь близько 500 учасників / фото zhitomir.info

У Житомирі сьогодні, 7 січня, пройшла хода з нагоди Різдва Христового.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні з 14 до 15 години у Житомирі пройшла хода з нагоди Різдва Христового із вифлеємськими зірками головними вулицями обласного центру.

Читайте такожНа Житомирщині завершилися збори резервістів десанту ЗСУ (фото)

Відео дня

Її учасники пройшли за маршрутом: Замкова Гора, вулицями: Кафедральною, Перемоги, Покровською, Михайлівською, та завершили ходу майданом Корольова. При цьому близько 500 учасників заходу йшли містом та співали різдвяні колядки.

Після ходи на майдані Корольова для жителів та гостей міста відбулися спільна молитва та святковий концерт.

Перед ходою у Свято-Михайлівському кафедральному соборі ПЦУ пройшла святкова служба з нагоди Різдва Христового. До спільної молитви та святкового богослужіння долучилися керівники влади міста і області, віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, віряни.

«Вперше Різдво ми зустрічаємо у Православній церкві України. Цьому передувало багато історичних подій – 15 грудня відбувся Об’єднавчий собор, де оголосили про створення нової Української помісної церкви, а також обрали предстоятеля Митрополита Епіфанія, 5 січня підписали томос, а 6 січня його вручили Православній церкві України. Дякуємо Богу, що він почув молитви українців і зробив те, чого Україна чекала багато років. Особисто і президент України доклав багато зусиль, щоб наша церква стала незалежною. Вітаю усіх зі святом! Христос народився», – сказав Зубко у розмові з пресою.