Полтава прощатиметься з хлопчиком завтра \ фото: УНІАН

У Полтаві після двох місяців коми, помер 15-річний Артем Левченко, якого 6 листопада в самому середмісті збив позашляховик, за кермом якого перебувала 34-річна власниця ресторанного бізнесу.

Читайте такожНа Полтавщині чотири п'яних поліцейських напали на перехожого та побили його

Жінка досі не затримана і жодної підозри їй не вручено. Містяни бояться, що вона взагалі уникне покарання і тому сьогодні перекрили дорожній рух у центрі Полтави, йдеться в сюжеті ТСН. Із самого ранку на місце загибелі 15-річного Артема Левченка полтавці несуть живі квіти, м’які іграшки та запалюють свічки.

Два місяці тому, за словами свідків, на пішохідному переході в самому центрі Полтави Мерседес-позашляховик на великій швидкості збив підлітка, який йшов переходом із велосипедом. Удар був такої сили, що в машини зім’яло крило та розтрощило лобове скло.

Артема збила Наталя Саєнко - власниця кількох відомих у Полтаві ресторанів. Поки медики надавали хлопчику першу допомогу, водійка разом із чоловіком, який приїхав на місце ДТП, скручували номерні знаки та видаляли відео з реєстратора. За всім цим, кажуть полтавці, спокійно спостерігав місцевий прокурор. Камери зовнішнього відеоспостереження в цей день не працювали і родичі загиблого не вважають це збігом обставин.

«Чоловік водія на місці злочину забрав відеореєстратор, кудись відвіз, привіз назад порожній», - розповідають рідні юнака.

Два місяці Артем провів у глибокій комі на апаратах штучної підтримки життя. Наталя Саєнко в цей час і далі кермувала іншим автомобілем. Водійське посвідчення в неї не забрали, жодної підозри не вручили. Рідні Артема та місцеві жителі бояться, що гроші та родинні зв’язки врятують рестораторку від покарання. Вимагаючи прозорого розслідування, обурені містяни перекрили рух транспорту в центрі Полтави. 

Телефон Саєнко не відповідає. Місяць тому ТСН вдалося з нею зв’язатися, утім коментар водійки був стислим, вона заперечувала свою провину.

Артем помер на Різдво, так і не отямившись. Після цього справу перекваліфікували.

«Стаття 286, ч 2 – ДТП, що спричинило смерть потерпілого. Зараз тривають відповідні криміналістичні експертизи. Я вас запевняю, що сьогодні, можливо завтра максимум, буде ухвалене  рішення щодо притягнення винної особи до кримінальної відповідальності», - зазначили в поліції.

Полтава прощатиметься з хлопчиком завтра. Артем Левченко був єдиним сином та онуком у родині. За день до трагедії, згадують батьки, він повідомив їм, що вирішив стати лікарем.