Активіст сьогодні вийшов на одиночний пікет / фото prm.ua

У Росії активіст, програміст у сфері інформаційних технологій Костянтин Котов вийшов з одиночним пікетом на знак підтримки військовополонених українських моряків, захоплених ФСБ РФ біля Керченської протоки 25 листопада 2018 року.

Про це повідомляє кореспондент “Прямого” з місця події.

Читайте такожУкраїнські моряки на "суді" в Москві назвали себе військовополоненими і відмовилися давати свідчення

Відео дня

“Я - громадський активіст, я підтримую українських моряків, яких зараз незаконно судять у закритому суді. Я вважаю, що вони військовополонені, не порушили жодних російських законів, а були взяті незаконно в полон російською державою”, - розповів активіст.

На запитання кореспондента, чи не боїться він за себе, виходячи на пікет у Росії, активіст зазначив, що ситуація в країні дійсно досить напружена.

“Ну, ситуація напружена. Я вже стою в одиночних пікетах досить давно. Ми з шостого вересня стоїмо біля адміністрації президента з вимогою звільнення українських політичних в'язнів. В одиночному пікеті. Затримання були, але я б не сказав, що це часте явище”, - додав активіст.

Він також зазначив, що подібна підтримка - це тільки один з напрямків діяльності.

“Ми передаємо морякам продукти. Тобто ми займаємося волонтерською допомогою морякам. З моменту, як вони з'явилися в наших в'язницях, в СІЗО, ми почали передавати їм передачі, речі, продукти. Тобто максимально їх підтримуємо. Допомагаємо родичам писати листи. Ми не залишаємо цих людей. Я вважаю, що наша країна відповідальна. Я відчуваю провину перед Україною і намагаюся ось хоча б у такий спосіб спокутувати провину в цій ситуації”, - завершив активіст.