Михайлик відчуває себе краще / facebook.com/oleg.mykhaylyk

Прооперований у Мюнхені (Німеччина) лідер Одеської міської організації партії «Сила людей» Олег Михайлик, на якого у вересні 2018 року в Одесі було скоєно замах, розробляє легені на спеціальному тренажері.

Як розповів УНІАН сам Михайлик, німецькі медики надали йому простий у застосуванні, але дуже ефективний дихальний тренажер.

«Заняття на тренажері необхідні, щоб запобігти «закриванню» моєї прооперованої легені», - пояснив активіст. Він уточнив, що повинен тренуватися кілька разів на день - вдихати повітря через прилад.

Відео дня

Як зазначив активіст, хоча в нього ще піднімається висока температура, почувається він краще.

«Хоча «б'є» висока температура, лікарі задоволені процесом. Кажуть, що я сильний і все добре заживає», - додав Михайлик.

За його словами, німецькі фахівці були спочатку здивовані, побачивши результати досліджень (знімки, аналізи й висновки щодо функціонування легенів). Зокрема, іноземних медиків здивувало, що 44-річний чоловік, який переніс клінічну смерть від крововтрати, з кулею в легені й має проблеми з рухливістю обох рук, зберігся «в такому хорошому стані».

Як уточнив активіст, який до замаху займався спортом, всі його аналізи були в нормі, включаючи роботу серця та легенів.

Читайте такожОперація з видалення кулі з легені одеського активіста Михайлика пройшла успішно

«Функція легенів - 120%. Вони навіть пораділи, що ще зустрічаються такі екземпляри, як я. Навіть хотілося пожартувати, що вони не бачили мене, дійсно, здоровим зразком для вивчення. При цьому, їх дуже засмутило, що в мене хтось стріляв і хотів убити - вони цього не розуміють», - додав Михайлик.

Активіст не зміг уточнити, скільки ще часу він пробуде в мюнхенській лікарні.

Як повідомляв УНІАН, 22 вересня 2018 року в центрі Одеси на Михайлика було скоєно замах. Він отримав проникаюче вогнепальне поранення в плече і в область грудної клітки. За підозрою в замаху правоохоронці затримали трьох громадян Грузії, які, за даними поліції, є учасниками етнічної організованої злочинної групи. Суд заарештував їх без права внесення застави, але пізніше змінив запобіжний захід із тримання в СІЗО на домашній арешт одному з арештованих - Торніке Нагладзе (Герасину) - інваліду першої групи.

Адвокати Михайлика з самого початку наполягали на проведенні за кордоном операції з вилучення кулі, що залишилася в тілі активіста.

На початку грудня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідство очікує, коли зарубіжні колеги передадуть українським правоохоронцям витягнуту кулю. У Нацполіції й ГПУ обіцяли надати всі необхідні для цього документи.

12 грудня в Києві відбулася зустріч Михайлика з послом ФРН в Україні Ернстом Райхелем, і стало відомо, що операцію проведуть у Німеччині, а німецька сторона сплатить всі витрати.

Однак на початку січня цього року Михайлик заявив про затягування українськими правоохоронцями оформлення документів для забезпечення законності передачі кулі, яку вилучать з його тіла.

Хірургічне втручання мало відбутися вранці 9 січня, але було перенесене через відсутність документів, на які чекають у Німеччині.

10 січня Михайлик повідомив УНІАН, що операція призначена на ранок 11 січня, і, за його даними, станом на вечір четверга необхідні документи до німецьких правоохоронців не надходили.

У п'ятницю, 11 січня, в Нацполіції заявили, що всі необхідні документи направлені до Німеччини, і кулю вже видалено. Пізніше стало відомо, що операція з видалення кулі замість запланованих двох тривала п'ять годин, і кулю довелося видалити з частиною легеневої тканини.