Вночі 10 жовтня 2018 року у Борисполі Київської області невідомі кинули гранату у вікно квартири Мазура / фото УНІАН

На засідання Святошинського районного суду Києва у справі про замах на вбивство координатора праворадикальної організації С14 Сергія Мазура правоохоронці не пускають вільних слухачів та журналістів.

Як передає кореспондент УНІАН, суддя намагалася провести закрите засідання, не запросивши навіть потерпілого.

Читайте такожЗамах на координатора С14: суд обрав запобіжний захід чотирьом фігурантам справи

Після того, як працівники ЗМІ стали добиватися, щоб всі бажаючі зайшли в зал — поліцейські почали виштовхувати людей при повній бездіяльності судді, яка сиділа і просто спостерігала.

Однак, після інциденту працівникам ЗМІ та частині активістів, які прийшли підтримати Мазура, дозволили зайти в зал.

Як повідомляв УНІАН, вночі 10 жовтня 2018 року у Борисполі Київської області невідомі кинули гранату у вікно квартири Мазура. Квартира розташована на другому поверсі житлового будинку. Внаслідок вибуху постраждав 61-річний батько Мазура, його було госпіталізовано. Поліція кваліфікувала злочин як замах на вбивство. Сам Мазур пов'язував інцидент зі своєю громадською діяльністю.

3 листопада 2018 року начальник Головного управління Національної поліції у Київській області Дмитро Ценов повідомив, що правоохоронці затримали чотирьох підозрюваних у здійсненні замаху на Мазура, а також замовника злочину, який оцінив виконання замаху у 3 тис. доларів.

Наступного дня суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.