Поліцейський був затриманий у службовому кабінеті / фото ssu.gov.ua

У Києві сьогодні на хабарі у 15 тис. доларів затримано начальника відділення одного з районних управлінь поліції.

Як повідомили УНІАН у прес-службі столичної прокуратури, слідством встановлено, що у січні поточного року до районного управління поліції звернувся громадянин із заявою про вчинення щодо нього розбійного нападу та заволодіння 67 тис. доларів.

Читайте такожУ Києві за хабарництво затримано заступника голови Печерської РДА

Відео дня

Однак замість того, щоб розпочати досудове слідство, т.в.о. начальника відділення почав вимагати від заявника 34 тис. доларів за внесення вказаних відомостей до ЄРДР, використовуючи при цьому погрози та залякування.

Отримавши першу частину неправомірної вигоди у сумі 4 тис. доларів, правоохоронець погодився зменшити загальну суму хабара до 15 тис. Надалі під час одержання другої частини неправомірної вигоди у сумі, еквівалентній 420 тис. грн, поліцейський був затриманий у службовому кабінеті.

Вирішується питання про повідомлення йому про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.

Як зазначає видання lb.ua, мова йде про Голосіївське районне управління поліції міста Києва.

Поліцейський погодився зменшити суму хабара до 15 тисяч доларів / фото ssu.gov.ua

Як повідомляв УНІАН, співробітники Управління внутрішньої безпеки СБУ викрили на Волині контрабандиста, який запропонував 26 тисяч євро хабара співробітнику регіонального підрозділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю. За вказану суму іноземець планував повернути конфісковані на митниці 160 коробів цигарок вартістю майже 2 млн грн.