Сьогодні знову проходить судове засідання у справі Зайцевої-Дронова / фото NewsRoom

У Київському суді Харкова о 14 годині мали початись дебати у справі резонансної ДТП за участі Олени Зайцевої та Геннадія Дронова. Проте станом на 17 годину вони ще не стартували, хоча на суд з'явились усі учасники процесу.

На початку засідання мало пролунати те, що багато місяців було інтригою: а саме, яке покарання прокурори вимагатимуть для Зайцевої та Дронова - обох звинувачують у порушенні правил дорожнього руху, йдеться в сюжеті ТСН.

Втім перед початком засідання захисник Дронова раптово заявив відвід судді – мовляв, той розглядав справу необ'єктивно. 

Читайте такожМоторошна ДТП у Харкові: одному з обвинувачених викликали швидку (фото)

"Те, як суддя поводився під час дослідження доказів, під час допиту свідків, під час допиту експертів, ми вважаємо це було суб'єктивно, не було принципу рівності сторін, не була надана можливість захищатися нормально, як повинно бути. Така поведінка судді неприйнятна в даному процесі", - заявив адвокат Сергій Перепелиця.

"Тож у судовому засіданні виникла пауза. Нині визначають, чи буде відвід судді. Якщо призначать нового - це означає новий розгляд справи від самого початку. І тоді слухання затягнеться ще на довгі місяці", - зазначають журналісти.

Як повідомляв УНІАН, 8 жовтня 2017 року в Харкові на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова відбулося зіткнення «Лексуса» 20-річної Олени Зайцевої, який рухався на червоне світло світлофора з перевищенням дозволеної швидкості, та автомобіля «Фольксваген Туарег», за кермом якого перебував 49-річний Геннадій Дронов. Після зіткнення «Лексус» вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів. На місці загинули п'ять людей, ще одна людина померла від травм у лікарні.

Суд взяв під варту Дронова та Зайцеву на час проведення розслідування у справі. Перші аналізи показали наявність в організмі Зайцевої опіатів.