Адвокат Балуха з'ясовує причину його етапування / фото Радіо Свобода

Українського політв'язня Володимира Балуха етапували із Сімферопольського СІЗО.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група в Facebook.

"Політв'язня Володимира Балуха етапували із Сімферопольського СІЗО. Про це стало відомо сьогодні після того, як його дружина Наталя Балух знову спробувала передати у СІЗО передачу для українця. Їй не повідомили, куди вивезли Балуха", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

За словами правозахисників, адвокат Балуха з'ясовує, де на даний час перебуває його підзахисний, а також причину етапування.

Читайте такожУ СІЗО Сімферополя не прийняли передачу для Балуха від дружини

Як повідомляв УНІАН, 13 лютого стало відомо, що Балуха етапували з керченської колонії до СІЗО Сімферополя, ймовірно, для участі в судовому засіданні.

Зокрема, за інформацією прес-служби так званого "верховного суду" Криму, 30 січня 2019 року надійшло касаційне подання "прокуратури" на вирок так званого "Роздольненського районного суду" у справі Володимира Балуха щодо "дезорганізації діяльності Роздольненського ІТТ" (ч. 2 ст. 321 КК РФ).

Касаційне подання подав «заступник прокурора» Криму Сергій Булгаков, колишній співробітник української прокуратури АР Крим, стосовно якого відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Правозахисники зазначають, що українець відмовляється брати участь у будь-яких засіданнях окупаційних судів, заявляючи про їхню нелегітимність, тому і був проти свого етапування до Сімферополя.

Довідка УНІАН. ФСБ РФ затримала Балуха в окупованому Криму 8 грудня 2016 року, стверджуючи, що нібито на горищі його будинку знайдено 90 патронів і кілька тротилових шашок.

5 липня 2018 року підконтрольний Росії Роздольненський райсуд засудив Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тисяч рублів (близько 4 тисяч грн) за сукупністю двох кримінальних справ, порушених за нібито зберігання боєприпасів і нібито побиття начальника ІТТ.

3 жовтня так званий «Верховний суд» у Криму після розгляду апеляції скоротив 5-річний термін ув'язнення Балуха до 4 років і 11 місяців.

У середині жовтня Балуха етапували до Керченської колонії №2.

19 листопада адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що сторона захисту подала прохання про умовно-дострокове звільнення Балуха, якому на той момент залишилося відбути покарання 1 рік і 4 місяці.

25 січня 2019 року підконтрольний Кремлю «суд» у Керчі відмовив у задоволенні клопотання захисту Балуха про його умовно-дострокове звільнення.