В середині жовтня Балуха етапували до Керченської колонії №2 / фото Радіо Свобода

Українського політичного в'язня Володимира Балуха проти його волі етапували із СІЗО, імовірно, на засідання підконтрольного Кремлю так званого "Верховного суду" в Криму.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група у Facebook.

"Українського активіста Володимира Балуха проти його волі етапували з керченської колонії до СІЗО Сімферополя, імовірно, для участі в судовому засіданні", - заявили правозахисники.

Відео дня

Читайте також"Верховний суд" Криму відмовив Балуху в перерахуванні строку - правозахисники

Зокрема, за інформацією прес-служби так званого "Верховного суду" Криму, 30 січня 2019 року надійшло касаційне подання "прокуратури" на вирок так званого "Роздольненського районного суду" у справі Володимира Балуха про "дезорганізацію діяльності Роздольненського ІТТ" (ч. 2 ст. 321 КК РФ).

Касаційне подання подав «заступник прокурора» Криму Сергій Булгаков, колишній співробітник української прокуратури АР Крим, щодо якого відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 111 Кримінального Кодексу України (державна зрада).

"Володимир Балух та його захист на цей час не ознайомлені зі змістом зазначеного касаційного подання "прокурора", тому поки що невідомо, про що саме просить "прокурор", - сказано в повідомленні.

"Українець відмовляється брати участь у будь-яких засіданнях окупаційних судів, вказуючи на їх нелегітимність, через це і був проти етапування його до Сімферополя", - додали правозахисники.

Як повідомляв УНІАН, ФСБ РФ затримала Балуха в окупованому Криму 8 грудня 2016 року, стверджуючи, що нібито на горищі його будинку знайдено 90 патронів і кілька тротилових шашок.

5 липня 2018 року підконтрольний Росії Роздольненський райсуд засудив Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тис. рублів (близько 4 тис. грн) за сукупністю двох кримінальних справ, порушених за нібито зберігання боєприпасів і нібито побиття начальника ІТТ.

3 жовтня так званий «Верховний суд» в Криму після розгляду апеляції скоротив 5-річний строк ув'язнення Балуха до 4 років і 11 місяців.

В середині жовтня Балуха етапували до Керченської колонії №2.

19 листопада адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що сторона захисту подала прохання про умовно-дострокове звільнення Балуха, якому на той момент залишилося відбути покарання 1 рік і 4 місяці.

25 січня підконтрольний Кремлю «суд» в Керчі відмовив у задоволенні клопотання захисту Балуха про його умовно-дострокове звільнення.