Активісти вимагали під стінами МВС реформи поліції / УНІАН

До учасників акції «Бандеро, вставай!», яка відбувалась під будівлею Міністерства внутрішніх справ України у Києві ніхто з представників відомства так і не вийшов.

Читайте такожБандера як команда "фас": журналісти з'ясували, що думають громадяни про побиття активістів С14

Як передає кореспондент УНІАН, учасники акції хотіли поспілкуватись з керівництвом МВС та передати йому свої вимоги.

Відео дня

Після цього учасники акції хотіли запитати у спецпризначенців, які перебували під міністерством, чому вони у порушення закону про Нацполіцію та відомчу інструкцію, мають на собі балаклави, які закривають обличчя.

Однак, почувши це спецпризначенці швидко познімали балаклави та кудись сховались. Таким чином на завершення акції спецпризначеців в полі зору мітингувальників вже не було.

На цьому представники С14, "Правого сектору", "Свободи", "Соколу" та інших партій та організацій завершили свою акцію протесту під МВС.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 18 лютого, понад 500 активістів акції «Бандеро, вставай!» під будівлею МВС висунули три вимоги главі відомства Арсену Авакову.

Зокрема, за словами одного з координаторів С14 Євгена Карася, перша вимога до міністра полягає у тому, щоб заборонити спецпризначенцям носити балаклави і зобов’язати їх, як це передбачено законом про Національну поліцію, носити ідентифікаційні номери на шоломах та на жетонах.

Друга вимога активістів - переатестація спецпідрозділу «Корд», у якому, за словами активіста, залишилося 30% колишніх «беркутівців», які культивують радянські традиції ненависті до українських героїв.

Третя вимога до Авакова пов’язана з деполітизацією поліції. Мова йде про те, щоб заборонити міністру впливати в будь-який спосіб на призначення керівників Нацполіції.